cond='data:blog.url == "http://kreisidreisid.com/"'>

esmaspäev, 24. november 2014

Venemaa

Venemaa - meie naaberriik. Kindlasti ei ole palju neid, kes valiksid reisi sihtkohaks näiteks Hawaii asemel Venemaa, juba puhtalt Eesti ja Venemaa ühise mineviku ning suhete pärast. Siiski on Venemaa väärt koht külastamiseks.
Täna kirjutan lähemalt Peterburist. Peterburi on üks Euroopa nooremaid suurlinnu. See on 311 aastat vana ja üle 200 aasta oli Peterburi Venemaa Keisririigi pealinn. Peterburi oli Venemaa pealinn aastail 1712-1728 ja 1732-1918.



Peterburi linn on väga kaunis ning seal on palju ilusaid hooneid ja ehitisi, mida imetleda. Kaks kõige kuulsamat kohta, mida ilmtingimata külastama peaks on Ermitaaž ning Peterhof.

Ermitaaž ehk Talvepalee on endine Venemaa keisrite palee. Talvepalee nimi tuleneb sellest, et Vene keisrid elasid palees ainult talvekuudel, suvel aga Tsarskoje Selos. Tänapäeval asub Ermitaažis kunstimuuseum. Seal asub ligi kolm miljonit kunstiteost, mis teeb Ermitaažist maailma suurima kunstimuuseumi maailmas. Muuseumis on eksponeeritud töid paljudelt autoritelt, kelle hulgas on sellised maailmakuulsad kunstnikud, nagu Leonardo da Vinci, Claude Monet, Pablo Picasso, Peter Paul Rubens jpt.



Peterhofi otsustas ehitada Peeter I, mis valmis 1723. aastal. Peterhofi kutsutakse ka purskkaevude pealinnaks.
Peterhof keskuseks on Suur loss, mis asub 16 meetri kõrguse terrassi serval, laiudes 300 meetri ulatuses. Lossi eest algab Suur kaskaad grandioossete kullatud skulptuuride ja veega. Kaskaadist algab purskkaevudega ääristatud kanal, mis suundub otsejoones merre, jagades 102 hektarilise all-pargi ida-ja lääneosaks, kus igal sammul üllatab jalutajat mõni purskkaev. Praegu on Peterhofi ansamblis üle 150 purskkaevu ja kolm kaskaadi. Purskkaevu pealinna fantastilisi vaateid käivad igal aastal imetlemas sajad tuhanded turistid kogu maailmast.



  

Peterburi on ideaalne paik hariva kultuurireisi jaoks ja ka neile, kes soovivad lihtsalt nautida imelisi ning ahhetama panevaid ajaloolisi vaatamisväärsusi. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar