cond='data:blog.url == "http://kreisidreisid.com/"'>

pühapäev, 2. november 2014

Budapest kui Doonau pärl



Doonau jõgi on jaganud Budapesti kaheks: Buda ja Pest. Nendele, kes hindavad rahu ja vaikust, sobib kahtlemata Buda pool rohkem. Pestis aga toimub nii päeval kui ööl seltskonnamelu ning on võimalik kuulata tänavalaulikuid ja süüa head toitu.





Buda poolel asuv Lossimägi on umbes 130 meetri kõrgusel Doonau jõepinnast, kus jalutades tundub nagu oleks aeg seisma jäänud. Kaunis vaade ja detailsed ehitised jätavad mällu sügava ja meeldiva mulje kogu linnast. Kõige tuntumad vaatamisväärsused Lossimäel on Buda kindlus, Kalurite bastion ja vaateplatvorm ning Mattiase kirik. Maalilisest Budast on võimalik saada uskumatu kultuurielamus nii noorematel kui vanematel.

Kui Buda poole peal on olulisemad vaatamisväärsused koondunud kahe mäe otsa, siis Pest seevastu on oma aarded linna peale laiali jaotanud. Kahtlemata on Pesti üks silmapaistvamaid ehitisi parlamendihoone, mis meenutab pigem aadlipaleed kui poliitikute kogunemispaika. Hoone detailsed sambad ja tornid on nagu otse võetud muinusjutust!




Kindlasti ei tuleks piirduda ainult tavapoodidega, vaid astuda sisse ka Budapesti keskturule. Peale tüüpilise turukraami on seal loendamatu hulk Ungari kuulsate salaamide, vürtsi- ja juustulette. Miks mitte osta just sealt endale kaasa Ungari kaubamärgiga paprikapulbrit või lausa terve paprikakee. Budapestis osteldes tuleb aga mõistus kaine hoida selle kõige imelise vahel, kuna linnas liigub palju osavaid taskuvargaid.



Kui Teie, kallis reisihuviline, soovite juba see aastavahetus viibida fantastilises Budapestis on just Teile avanenud see imeline võimalus. Viru reisid on pakkunud võimaluse sõita 6 päevaks vaid 189 euro eest ja veeta aastavahetus meeleolukas seltskonnas!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar