cond='data:blog.url == "http://kreisidreisid.com/"'>

pühapäev, 16. november 2014

Maldiivid

 Maldiivid koosnevad enam kui 1000 väikesest korallisaarest, mis asuvad India ookeanis. Ainult 280 on asustatud kohalike elanike ja hotellidega. Maldiivide veealune maailm on üks rikkalikumaid maailmas. See on imeline paik, kus sukelduda, snorgeldada või lihtsalt laintes mõnuleda. Soojakraadid on aastaringselt 29°C kandis ning see koht on üks turistide lemmikuid. Kuigi on see kallis lõbu, on see seda väärt.
Rahvaarv: 298 968 inimest
Pindala: 298 km²
Pealinn: Male



Sõna mis kohe pähe tuleb on paradiis, sest igal pool avanevad täiuslikudpiltpostkaarivaated. See teebki Maldiivid maailmas üheks soosituimaks puhkusekohaks. See on üks parimatest pulmareisi sihtkohtadest ning väga suur pluss on see, et seal pole sääski. Siin on hea kliima, soe meri ja palju erinevaid merega seotud meelelahutusi.


Pimeduse saabudes hakkab rand nagu võluväel helesinist värvi kiirgama. Nähtusel on lihtne seletus – valgust tekitab plankton, mis üritab helendades kalu ning teisi potentsiaalseid vaenlasi hirmutada ja segada. Planktoni valgusmängul on omamoodi turvamehe-efekt – valgus meelitab kohale suuremaid elukaid, kes omakorda söövad ära planktonit ohustavad väiksemad tegelased. Helendus ilmub ainult siis, kui mikroorganisme ärritatakse, näiteks kui laine jõuab kaldale või miski liigub vees. India ookeanis asuva arhipelaagi külastajad on helendavat planktonit näinud tavaliselt juulist veebruarini. Bioluminestsents sõltub nii aastaajast kui ilmast, seetõttu ei saa nähtust täpselt ette ennustada.


Maldiivid on ideaalne paik neile, kes tahavad nautida rahulikku puhkust kõrgetasemelistes hotellides ja idüllilises ümbruses. Isiklikut pole seal veel käinud, aga tulevikus tahaksin kindlasti minna :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar