cond='data:blog.url == "http://kreisidreisid.com/"'>

pühapäev, 30. november 2014

Isle of Man - Man'i saar

Mark Wallace "England, Isle of Man"


Sellel nädalal tutvustaksin kohta, mis pakub kohe kindlasti kõikidele mootorratturitele huvi.
Poisid, pange tähele, Isle of Man ootab!

See pisike saareke Iiri meres on täis huvitavaid sündmuseid ja kaunist loodust.
Saarel elab veidi vähem, kui 85 000 inimest ning seal räägitakse nii inglise, kui ka mänksi keelt.

Huvitav fakt: Saarel pole mitte ühtegi veekogu!

Kui saarele satute, pidage silmas, seal - nagu ka Inglismaal - sõidetakse vasakul pool teed!

Peale kauni looduse, on kindlasti saare suureks tõmbenumbriks Isle of Man TT. Parimad mootorratturid saavad kokku ning sõidavad uskumatutel kiirustel mööda järskude kurvidega teid.


 Kuid Isle of Man pole ainult spordihuvilistele. Saarel on väga huvitav lugu ning palju ajaloolisi ehitisi. Mani saarel on elanud Viikingid, seal on valitsenud Norra ning isegi Šoti kuninga võim, enne, kui Inglismaa valitsemise üle võttis. Saar ei kuulu siiani Suurbritannia alla. Isle of Man on Inglismaa kaitse all, kuid Euroopa Liitu ta siiski ka ei kuulu.

Peel'i lossi varemed
9000-aastane 'maja'
easyJet viib Isle of Manile kõigest 244 euroga!
Teiste firmade hinnapakkumisi saab lihtsalt otsida: http://www.skyscanner.net/

Isle of Man väärib avastamist!

esmaspäev, 24. november 2014

Venemaa

Venemaa - meie naaberriik. Kindlasti ei ole palju neid, kes valiksid reisi sihtkohaks näiteks Hawaii asemel Venemaa, juba puhtalt Eesti ja Venemaa ühise mineviku ning suhete pärast. Siiski on Venemaa väärt koht külastamiseks.
Täna kirjutan lähemalt Peterburist. Peterburi on üks Euroopa nooremaid suurlinnu. See on 311 aastat vana ja üle 200 aasta oli Peterburi Venemaa Keisririigi pealinn. Peterburi oli Venemaa pealinn aastail 1712-1728 ja 1732-1918.



Peterburi linn on väga kaunis ning seal on palju ilusaid hooneid ja ehitisi, mida imetleda. Kaks kõige kuulsamat kohta, mida ilmtingimata külastama peaks on Ermitaaž ning Peterhof.

Ermitaaž ehk Talvepalee on endine Venemaa keisrite palee. Talvepalee nimi tuleneb sellest, et Vene keisrid elasid palees ainult talvekuudel, suvel aga Tsarskoje Selos. Tänapäeval asub Ermitaažis kunstimuuseum. Seal asub ligi kolm miljonit kunstiteost, mis teeb Ermitaažist maailma suurima kunstimuuseumi maailmas. Muuseumis on eksponeeritud töid paljudelt autoritelt, kelle hulgas on sellised maailmakuulsad kunstnikud, nagu Leonardo da Vinci, Claude Monet, Pablo Picasso, Peter Paul Rubens jpt.



Peterhofi otsustas ehitada Peeter I, mis valmis 1723. aastal. Peterhofi kutsutakse ka purskkaevude pealinnaks.
Peterhof keskuseks on Suur loss, mis asub 16 meetri kõrguse terrassi serval, laiudes 300 meetri ulatuses. Lossi eest algab Suur kaskaad grandioossete kullatud skulptuuride ja veega. Kaskaadist algab purskkaevudega ääristatud kanal, mis suundub otsejoones merre, jagades 102 hektarilise all-pargi ida-ja lääneosaks, kus igal sammul üllatab jalutajat mõni purskkaev. Praegu on Peterhofi ansamblis üle 150 purskkaevu ja kolm kaskaadi. Purskkaevu pealinna fantastilisi vaateid käivad igal aastal imetlemas sajad tuhanded turistid kogu maailmast.



  

Peterburi on ideaalne paik hariva kultuurireisi jaoks ja ka neile, kes soovivad lihtsalt nautida imelisi ning ahhetama panevaid ajaloolisi vaatamisväärsusi. :)

pühapäev, 16. november 2014

Maldiivid

 Maldiivid koosnevad enam kui 1000 väikesest korallisaarest, mis asuvad India ookeanis. Ainult 280 on asustatud kohalike elanike ja hotellidega. Maldiivide veealune maailm on üks rikkalikumaid maailmas. See on imeline paik, kus sukelduda, snorgeldada või lihtsalt laintes mõnuleda. Soojakraadid on aastaringselt 29°C kandis ning see koht on üks turistide lemmikuid. Kuigi on see kallis lõbu, on see seda väärt.
Rahvaarv: 298 968 inimest
Pindala: 298 km²
Pealinn: Male



Sõna mis kohe pähe tuleb on paradiis, sest igal pool avanevad täiuslikudpiltpostkaarivaated. See teebki Maldiivid maailmas üheks soosituimaks puhkusekohaks. See on üks parimatest pulmareisi sihtkohtadest ning väga suur pluss on see, et seal pole sääski. Siin on hea kliima, soe meri ja palju erinevaid merega seotud meelelahutusi.


Pimeduse saabudes hakkab rand nagu võluväel helesinist värvi kiirgama. Nähtusel on lihtne seletus – valgust tekitab plankton, mis üritab helendades kalu ning teisi potentsiaalseid vaenlasi hirmutada ja segada. Planktoni valgusmängul on omamoodi turvamehe-efekt – valgus meelitab kohale suuremaid elukaid, kes omakorda söövad ära planktonit ohustavad väiksemad tegelased. Helendus ilmub ainult siis, kui mikroorganisme ärritatakse, näiteks kui laine jõuab kaldale või miski liigub vees. India ookeanis asuva arhipelaagi külastajad on helendavat planktonit näinud tavaliselt juulist veebruarini. Bioluminestsents sõltub nii aastaajast kui ilmast, seetõttu ei saa nähtust täpselt ette ennustada.


Maldiivid on ideaalne paik neile, kes tahavad nautida rahulikku puhkust kõrgetasemelistes hotellides ja idüllilises ümbruses. Isiklikut pole seal veel käinud, aga tulevikus tahaksin kindlasti minna :)

pühapäev, 9. november 2014

Koht mida külastada- Horvaatia

Hei!

Koht, kuhu tulevikus kindlasti minna on Horvaatia. Riik on eriti tuntud oma imeilusa looduse poolest. 
Kindlasti tasub külastada pealinna Dubrovinkut. Linnal on põnev ajalugu ning palju vaatamisväärsusi. Vanalinn kuulub UNESCO maailmapärandisse ning linna ümber on linnamüür, mis on Euroopas päris haruldane. Olen ka ise käinud seal ning need vaated olid unustamatud.




Horvaatias on tegelikult palju linnu, mida külastada. Kindlasti oleks huvitav käia läbi kõik ranniku sadamalinnad. Minul oli võimalus käia Orebić linnas. Puhkuseks on see linn igatahes parim. Kõik vajalikud kohad on jalutuskaugusel ning mis põhiline, rannad on seal väga puhtad ja kaunid. Ka inimesed on sõbralikud ning lahked. Söögikohad on soodsad ning sealsed toidud on keelt allaviivad. Tasub proovida kohalikke maitseelamusi!

Ning miks mitte võtta väike ekskursioon praamil, mis viib otse üle väina Orebić-st Korćula saarele. Saarelt avanevad imelised vaated ning Korćula linnas on palju tegevusi. Kindlasti käia ka sealses rannas, sest sealne vesi oli üks soojemaid, kus olen käinud. 

Kui aga olete aktiivsem ja ei viitsi eriti rannas päevitada, tasub külastada Horvaatia mitmeid koskesid, käia purjetamas ning matkata veiniistandustes. 
Head reisi! :)


pühapäev, 2. november 2014

Budapest kui Doonau pärl



Doonau jõgi on jaganud Budapesti kaheks: Buda ja Pest. Nendele, kes hindavad rahu ja vaikust, sobib kahtlemata Buda pool rohkem. Pestis aga toimub nii päeval kui ööl seltskonnamelu ning on võimalik kuulata tänavalaulikuid ja süüa head toitu.





Buda poolel asuv Lossimägi on umbes 130 meetri kõrgusel Doonau jõepinnast, kus jalutades tundub nagu oleks aeg seisma jäänud. Kaunis vaade ja detailsed ehitised jätavad mällu sügava ja meeldiva mulje kogu linnast. Kõige tuntumad vaatamisväärsused Lossimäel on Buda kindlus, Kalurite bastion ja vaateplatvorm ning Mattiase kirik. Maalilisest Budast on võimalik saada uskumatu kultuurielamus nii noorematel kui vanematel.

Kui Buda poole peal on olulisemad vaatamisväärsused koondunud kahe mäe otsa, siis Pest seevastu on oma aarded linna peale laiali jaotanud. Kahtlemata on Pesti üks silmapaistvamaid ehitisi parlamendihoone, mis meenutab pigem aadlipaleed kui poliitikute kogunemispaika. Hoone detailsed sambad ja tornid on nagu otse võetud muinusjutust!




Kindlasti ei tuleks piirduda ainult tavapoodidega, vaid astuda sisse ka Budapesti keskturule. Peale tüüpilise turukraami on seal loendamatu hulk Ungari kuulsate salaamide, vürtsi- ja juustulette. Miks mitte osta just sealt endale kaasa Ungari kaubamärgiga paprikapulbrit või lausa terve paprikakee. Budapestis osteldes tuleb aga mõistus kaine hoida selle kõige imelise vahel, kuna linnas liigub palju osavaid taskuvargaid.



Kui Teie, kallis reisihuviline, soovite juba see aastavahetus viibida fantastilises Budapestis on just Teile avanenud see imeline võimalus. Viru reisid on pakkunud võimaluse sõita 6 päevaks vaid 189 euro eest ja veeta aastavahetus meeleolukas seltskonnas!