cond='data:blog.url == "http://kreisidreisid.com/"'>

esmaspäev, 15. detsember 2014

Noorte lemmik-Austraalia !

Üheks populaarsemaks reisisihiks on just Austraalia ning seda kindlasti ka meie noortele eestlastele. Paljud lähevad sinna oma unistusi täide viima, nautima elu või siis tööd tegema, et tulevikuks raha koguda. Austaalial on nii mõndagi pakkuda.
Üsna raske on valida ühte kindlat kohta millest rääkida, sest neil kõigil on midagi huvitavat pakkuda. Toon välja mõned huvitavad kohad ja tegevused, mida tahaksin ka ise läbi käia/teha.
Kes ei teaks Sydneyt? Kuigi see ei ole Austraalia pealinn on ta kindlasti tuntum. Ooperimaja jääb esimesena silma oma huvitava arhitektuuri poolest. Kindlasti tasuks seal majas ära käia kas siis kontserdil või niisama külastada. Ka väike kruiis Syndey lahel on nauditav, sest avanevad sellised vaated nagu pildil näha. Kellele meeldib adrenaliin tasuks ära käia Sydney Sadama Sillal, mis on 134 meetrit kõrge ning ronida selle tippu.
Kindlasti võiks ka ära käia Sinimägedes ning üldse tasuks käia Austraalia looduses matkamas, sest seda kogemust mujalt ei saa. Ka loomad on seal väga erilised ning öeldakse, et ega Austraalias on kõik ohtlikud loomad. Koaalaga tahaks ma arvan, et igaüks pilti teha... (ka see võimalus on mõnedes loomaaedades olemas)

Austraalia on ju tuntud ka oma randade poolest. Üks kuulsamaid on Palm Beach, sest see on koht kus filmitakse ''Kodus ja Võõrsil'' sarja. Kui sinna õigel ajal minna, võib juhtuda, et satute ka ise sarja tagaplaanile. Surfamine on seal populaarne tegevus. Usun, et Austraalia on koht, kus surfamine endale selgeks teha.
Veel üks piltkaunis koht on Roosa järv, mis asub Lääne-Austraalias. Roosaks muutub ta bakterite pärast. Kui järves muutub soolsus kõrgemaks kui meres hakkavad seal toimuma protsessid, kus siis teatud bakterid hakkavad värvi andma.
Viimaseks tegevuseks soovitaksin käia Queenslandis asuvas vihmametsas, kus on ehitatud koht jällegi ekstreemsematele inimestele. Nimelt sealses metsas on võimalus teha 50 meetri kõrguselt benji hüpet või Minjin džungli kiikumist (rakendustes kiikumine, kus saab olla ka kolm inimest). Ekstreemseks teeb selle see, et hüpates näed all ainult džunglit ja väikest järve. Juba see, et see toimub džunglis muudab selle huvitavaks.
Igatahes on neid tegevusi ja kohti veel ja veel, et saada aimu, mis koht see Austraalia on peaks seal ka pikemalt peatuma. Kui ei taha veeta talve Eestis tasuks minna sel ajal Austraaliasse!
* Siin on link sellele vihmametsa ekstreemsusele: http://www.ajhackett.com/cairns/activities/
ning siin on reisipakkumised, igale inimesele ja täis erinevaid tegevusi ja plaane mida teha: http://www.contiki.com/search?terms=australia
Mõlemad on inglise keelsed. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar