cond='data:blog.url == "http://kreisidreisid.com/"'>

esmaspäev, 22. detsember 2014

Boliivia

Boliivia asub Lõuna-Ameerikas ning tema pealinnaks on La Paz. Sinna riiki minemiseks on palju põhjuseid. Näiteks sealne loodus, kultuur, kliima ja palju muud huvitavat, aga mina tutvustan täna teile sellist kohta nagu Salar de Uyuni. 

Nimelt, on see soolak Boliivia edelaosas Potosi ja Oruro departemangus. Ala on 10 582 ruutkilomeetri suurune maailma suurim soolatasandik. Seal arvatakse olevat enam kui 10 miljardit tonni soola. Ligemale 30 000 kuni 42 000 aastat tagasi asus seal suur järv, mis hiljem kuivas ja aurustus. Seda kutsutakse ka Maa ja taeva piiriks.
Vihma hooajal muutub see ala maailma suurimaks peegliks. Salar de Uyuni pinnapeegeldust kasutatakse muide ka Maad jälgivate satelliitide kõrgusmõõdikute kalibreerimiseks. 
Parim aeg sinna reisimiseks oleks Märtsis või Aprillis, sest siis on teil kõige parem võimalus seda näha. Kuid kui soovite lihtsalt puhkama sinna minna, siis soovitan Juulis ja Oktoobris, sest siis on kliima kõige sobivam.



Paljud inimesed ei teagi, et selline koht olemas on. Arvan, et see võiks olla imeline kogemus ning soovitan kõigil huvilistel sinna minna :) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar