cond='data:blog.url == "http://kreisidreisid.com/"'>

pühapäev, 7. detsember 2014

Jõulud Lapimaa looduses


  
Käes on jõulueelne aeg ja sussi sisse, mille iga õhtu aknalauale paned, ilmub ikka ja jälle väike kingitus või komm ja kuuse alla kingid. Ent siiski, tihti kripeldab see küsimus hinges – on Jõuluvana ikka olemas?Jah, jõuluvana on olemas ja ta elab kaugel-kaugel muinasjutulises Lapimaal!Reis Lapimaale, kus päike jõuluootuses vaevalt horisondist kõrgemale tõuseb, on elamus nii suurtele kui väikestele. Kes ei oleks unistanud veeta oma jõulud just jõuluvana juures isklikult, ratsutades põhjapõtradega ja sõitmisest saaniga..


"Lapimaa kohta võib kasutada Carl von Linné ütlust: " Kui poleks sääski, siis oleks tegu maise paradiisiga". Jah, see on neil üks üksikuid probleeme, aga nagu me kõik teame ei ole talvel sääski. Järelddes seda saame nõustuda, et tegu on paradiisiga!
Lapimaa moodustab hõredastiasustatud vööndi Põhja Soomes, Norras, Rootsis ja Venes.Imetlusväärne maastik on igaühe unistus. Palju on räägitud ja kirjutatud Lapimaa müstilisusest, mis esmatutvusel kuidagi esile ei taha tulla, aga kui viibid Lapimaal korduvalt ja pikemalt, siis hakkab inimtegevusest puutumata loodus vaikselt sinuga rääkima, tuleb vaid osata teda kuulata.


Valge puhas lumi ja soe jõulumeeleolu loovad Soomes ehtsa jõulutunde. Ka jõuluvana elab Soome lapimaal. Koos oma päkapikkudega tegutseb ta polaarjoone lähedal asuvas jõuluvana külas nimega Joulupukin Pajakylä, mis on aastaringselt avatud. Lisaks Jõuluvana ja Jõulumaa külastamisele saab talviselt karge ilmaga kelgutada, tutvuda kelgukoerte ning põhjapõtrade hingeeluga ning näha karget põhjamaa loodust


"See, kes liiga kaua virmalisi vaatab, läheb peast segi" (saamide legend)



Lapimaa on väga tuntud paik virmaliste poolest. Üks silmapaistvamaid hetki seal just ongi öösel kui virmalised taevas mänglevad. Erinevaid värvivrjundeid võibki vaatlema jääda kuni hommikuni..

Go Travel`il on välja pakkuda reis just Teile algusega 11. detsember kolme päevane reis Lapimaale jõulvanale külla kõigest 250 euro eest täiskasvanule!


Head reisi!















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar