cond='data:blog.url == "http://kreisidreisid.com/"'>

pühapäev, 28. detsember 2014

Südamelähedane Saaremaa

Miks reisida ainult välismaale, kui paljud inimesed pole veel õieti oma kodumaadki tundma õppinud?Saaremaa oleks selleks ideaalne paik. Saaremaa on Eesti suurim saar ja ühtlasi tuntud ka hea puhkekohana. Seal on väga omapärane loodus ja palju huvitavaid vaatamisväärsusi. Ainulaadsuse on Saaremaa säilitanud paljuski just oma asukoha ja eraldatuse tõttu.





Kuna Saaremaal on pehme ja mereline kliima ning lubjarikas pinnas, on seal väga rikkalik ja mitmekesine loodus. Seal on esindatud paljud haruldased taime-ja loomaliigid ning kaitsealused objektid.





Saaremaa arvukate vaatamisväärsuste seast võib esile tõsta Angla tuulikumäe, Mustjala panga, Kihelkonna kellatorni, Loona mõisa, Maasi ordulinnuse varemed ja Mihkli talumuuseumi.

        
Nii nagu igal maakonnal, kihelkonnal, külal või riigil on oma sümbolid, on ka Saaremaal omad. Saaremaa sümboliteks on leib, õlu ja tuulik.

Saaremaa on ideaalne ning kodumaine paik puhkereisiks koos pere või sõpradega!

esmaspäev, 22. detsember 2014

Boliivia

Boliivia asub Lõuna-Ameerikas ning tema pealinnaks on La Paz. Sinna riiki minemiseks on palju põhjuseid. Näiteks sealne loodus, kultuur, kliima ja palju muud huvitavat, aga mina tutvustan täna teile sellist kohta nagu Salar de Uyuni. 

Nimelt, on see soolak Boliivia edelaosas Potosi ja Oruro departemangus. Ala on 10 582 ruutkilomeetri suurune maailma suurim soolatasandik. Seal arvatakse olevat enam kui 10 miljardit tonni soola. Ligemale 30 000 kuni 42 000 aastat tagasi asus seal suur järv, mis hiljem kuivas ja aurustus. Seda kutsutakse ka Maa ja taeva piiriks.
Vihma hooajal muutub see ala maailma suurimaks peegliks. Salar de Uyuni pinnapeegeldust kasutatakse muide ka Maad jälgivate satelliitide kõrgusmõõdikute kalibreerimiseks. 
Parim aeg sinna reisimiseks oleks Märtsis või Aprillis, sest siis on teil kõige parem võimalus seda näha. Kuid kui soovite lihtsalt puhkama sinna minna, siis soovitan Juulis ja Oktoobris, sest siis on kliima kõige sobivam.



Paljud inimesed ei teagi, et selline koht olemas on. Arvan, et see võiks olla imeline kogemus ning soovitan kõigil huvilistel sinna minna :) 

esmaspäev, 15. detsember 2014

Noorte lemmik-Austraalia !

Üheks populaarsemaks reisisihiks on just Austraalia ning seda kindlasti ka meie noortele eestlastele. Paljud lähevad sinna oma unistusi täide viima, nautima elu või siis tööd tegema, et tulevikuks raha koguda. Austaalial on nii mõndagi pakkuda.
Üsna raske on valida ühte kindlat kohta millest rääkida, sest neil kõigil on midagi huvitavat pakkuda. Toon välja mõned huvitavad kohad ja tegevused, mida tahaksin ka ise läbi käia/teha.
Kes ei teaks Sydneyt? Kuigi see ei ole Austraalia pealinn on ta kindlasti tuntum. Ooperimaja jääb esimesena silma oma huvitava arhitektuuri poolest. Kindlasti tasuks seal majas ära käia kas siis kontserdil või niisama külastada. Ka väike kruiis Syndey lahel on nauditav, sest avanevad sellised vaated nagu pildil näha. Kellele meeldib adrenaliin tasuks ära käia Sydney Sadama Sillal, mis on 134 meetrit kõrge ning ronida selle tippu.
Kindlasti võiks ka ära käia Sinimägedes ning üldse tasuks käia Austraalia looduses matkamas, sest seda kogemust mujalt ei saa. Ka loomad on seal väga erilised ning öeldakse, et ega Austraalias on kõik ohtlikud loomad. Koaalaga tahaks ma arvan, et igaüks pilti teha... (ka see võimalus on mõnedes loomaaedades olemas)

Austraalia on ju tuntud ka oma randade poolest. Üks kuulsamaid on Palm Beach, sest see on koht kus filmitakse ''Kodus ja Võõrsil'' sarja. Kui sinna õigel ajal minna, võib juhtuda, et satute ka ise sarja tagaplaanile. Surfamine on seal populaarne tegevus. Usun, et Austraalia on koht, kus surfamine endale selgeks teha.
Veel üks piltkaunis koht on Roosa järv, mis asub Lääne-Austraalias. Roosaks muutub ta bakterite pärast. Kui järves muutub soolsus kõrgemaks kui meres hakkavad seal toimuma protsessid, kus siis teatud bakterid hakkavad värvi andma.
Viimaseks tegevuseks soovitaksin käia Queenslandis asuvas vihmametsas, kus on ehitatud koht jällegi ekstreemsematele inimestele. Nimelt sealses metsas on võimalus teha 50 meetri kõrguselt benji hüpet või Minjin džungli kiikumist (rakendustes kiikumine, kus saab olla ka kolm inimest). Ekstreemseks teeb selle see, et hüpates näed all ainult džunglit ja väikest järve. Juba see, et see toimub džunglis muudab selle huvitavaks.
Igatahes on neid tegevusi ja kohti veel ja veel, et saada aimu, mis koht see Austraalia on peaks seal ka pikemalt peatuma. Kui ei taha veeta talve Eestis tasuks minna sel ajal Austraaliasse!
* Siin on link sellele vihmametsa ekstreemsusele: http://www.ajhackett.com/cairns/activities/
ning siin on reisipakkumised, igale inimesele ja täis erinevaid tegevusi ja plaane mida teha: http://www.contiki.com/search?terms=australia
Mõlemad on inglise keelsed. 

pühapäev, 7. detsember 2014

Jõulud Lapimaa looduses


  
Käes on jõulueelne aeg ja sussi sisse, mille iga õhtu aknalauale paned, ilmub ikka ja jälle väike kingitus või komm ja kuuse alla kingid. Ent siiski, tihti kripeldab see küsimus hinges – on Jõuluvana ikka olemas?Jah, jõuluvana on olemas ja ta elab kaugel-kaugel muinasjutulises Lapimaal!Reis Lapimaale, kus päike jõuluootuses vaevalt horisondist kõrgemale tõuseb, on elamus nii suurtele kui väikestele. Kes ei oleks unistanud veeta oma jõulud just jõuluvana juures isklikult, ratsutades põhjapõtradega ja sõitmisest saaniga..


"Lapimaa kohta võib kasutada Carl von Linné ütlust: " Kui poleks sääski, siis oleks tegu maise paradiisiga". Jah, see on neil üks üksikuid probleeme, aga nagu me kõik teame ei ole talvel sääski. Järelddes seda saame nõustuda, et tegu on paradiisiga!
Lapimaa moodustab hõredastiasustatud vööndi Põhja Soomes, Norras, Rootsis ja Venes.Imetlusväärne maastik on igaühe unistus. Palju on räägitud ja kirjutatud Lapimaa müstilisusest, mis esmatutvusel kuidagi esile ei taha tulla, aga kui viibid Lapimaal korduvalt ja pikemalt, siis hakkab inimtegevusest puutumata loodus vaikselt sinuga rääkima, tuleb vaid osata teda kuulata.


Valge puhas lumi ja soe jõulumeeleolu loovad Soomes ehtsa jõulutunde. Ka jõuluvana elab Soome lapimaal. Koos oma päkapikkudega tegutseb ta polaarjoone lähedal asuvas jõuluvana külas nimega Joulupukin Pajakylä, mis on aastaringselt avatud. Lisaks Jõuluvana ja Jõulumaa külastamisele saab talviselt karge ilmaga kelgutada, tutvuda kelgukoerte ning põhjapõtrade hingeeluga ning näha karget põhjamaa loodust


"See, kes liiga kaua virmalisi vaatab, läheb peast segi" (saamide legend)



Lapimaa on väga tuntud paik virmaliste poolest. Üks silmapaistvamaid hetki seal just ongi öösel kui virmalised taevas mänglevad. Erinevaid värvivrjundeid võibki vaatlema jääda kuni hommikuni..

Go Travel`il on välja pakkuda reis just Teile algusega 11. detsember kolme päevane reis Lapimaale jõulvanale külla kõigest 250 euro eest täiskasvanule!


Head reisi!