cond='data:blog.url == "http://kreisidreisid.com/"'>

esmaspäev, 12. jaanuar 2015

Jaapan: Kirsipuud ja origami

Jaapan ( 日本) on saareriik Ida-Aasias, mis ulatub Ohhoota merest põhjas Ida-Hiina mere ja Taiwanini lõunas. Jaapani nime kirjutatakse märkidega, mille tähendus on „päikese allikas“, mispärast mõnikord kutsutakse Jaapanit ka tõusva päikese maaks.




Jaapan on väga mägine maa: kuulsaim ja kõrgeim mägi on Tōkyōst umbes 80 km kaugusel asuv 3776 m kõrgune Fuji mägi, mis on tegelikult vulkaan. Fuij mägi purskas viimati 1707. aastal.



Minnes Jaapanisse märkate paljudes kohtades riigile iseloomulike maju ja kirsipuid, mis on väga silmapaistvad ja jätavad meeldejääva jälje mälestustesse. Eriti ilus on Jaapan imekaunite kirsside õitsemise ajal aprilli alguses. Kirsipuude õitsemaine on üks armastatumaid vaatamisväärsusi Jaapanis. Tegemist on kõrghooajaga ning hotellid on sel ajaperioodil kallimad kui tavaliselt. Paraku on kirsside õitsmisaja suhteliselt lühikest ajahetke täpselt ette ennustada raske isegi jaapanlastel endil.




Jaapanlastele on väga tähtsal kohal religioonid. Levinumad religioonid on shintobudism, vähesel määral on ka muhameedlasi, kristlasi, hinduiste ja teisi. Shinto on põline jaapani religioon, kuid seda on aegade jooksul tugevasti mõjutanud budism. 


        

Tänapäeva Jaapanis on väga mitmekesiseid vaba aja veetmise võimalusi. Seal võib leida nii Läänes tuntud lõbustusi nagu diskod, ööklubid, restoranid, teatrid, kinod, keeglisaalid, golfiväljakud, kuid on ka üsna jaapanipäraseid võimalusi.Traditsioonilistest jaapani harrastustest tuleks tingimata mainida teetseremooniat, ikebanat ja origamit ehk paberivoltimist. Origami ehk paberivoltimine on omaette kunstiliik. Eriti armastavad sellega tegeleda lapsed.

                                      

Tänapäeval harrastatakse Jaapanis meeskondlikest spordialadest võrkpalli ja korvpalli ning viimastel aastatel on eriti populaarseks muutunud Euroopa jalgpall. Laialt on maailmas levinud ka karate ja vähemal määral jaapani mõõgavõitlus kendo.


Kui Sina sooviksid külastada Jaapanit just kirsipuude õitsemise ajal aprillikuus, siis on Sul võimalik minna 10. aprillil kultuurireisile Jaapanisse 9 päevaks ja avastada muinasjutulist Jaapani loodust! Seda kõike vaid 2830 euro eest. Pakkumine kehtib kuni 15. Jaanuarini nii et tuleb kiirustada!

Soovime Sulle ilusat reisi!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar